Monday 19 March 2012

Čokoladna krema sa nanom / Chocolate Mint Cream

Nana nije baš nešto što koristim u kuhinji,osim kao čaj,naravno.Zato nisam baš znala šta pripremiti za igricu 'Ajme koliko nas je.Pamela sa bloga Charmpam cakes nam je zadala baš ovu biljčicu kao temu.Pošto nisam mogla da nađem svežu nanu,koristila sam ekstrakt.Nadam se da se i to računa :)

Čokoladna krema sa nanom
Please scrol down for English


Potrebno:
  • 100gr crne čokolade
  • 50gr šećera
  • 50ml vode
  • 1 žumance
  • 150ml umućene slatke pavlake (zaslađene)
  • par kapi ekstrakta nane
Priprema:
Istopiti čokoladu (na pari ili u mikrotalasnoj).Pomešati šećer i vodu,staviti na srednju vatru i kad proključa kuvati 1 minut.Posebno umutiti žumance.U žumance polako dodavati šećerni sirup neprestano muteći.Mutiti da se masa prohladi.U tu masu dodati istopljenu čokoladu,pa lagano umešati umućenu pavlaku.Na kraju dodati par kapi ekstrakta nane.Sipati u odgovarajuće posude i ohladiti.

Chocolate Mint Cream
Adapted from BBC Olive
Ingredients:
  • 100gr dark chocolate
  • 50gr sugar
  • 50ml water
  • 1 egg yolk
  • 150ml whipping cream (whisked to a soft peak)
  • mint extract (a few drops)
Directions:
Melt the chocolate (either in a microwave or in a bowl over the simmering water.Mix the water and sugar and heat over the middle heat until starts to boil.Boil for 1 minute. In a separate bowl,whisk the egg yolks and add the syrup in a slow stream.Keep whisking until mixture cools.Fold in the chocolate,then the cream.Add a few drops of mint extract. Spoon the mixture into ramekins and chill.






5 comments:

  1. Mene isto muči menta, stalno gledam po vrtu ali još je nema. Ti si se odlično snašla i sigurno je krema jako fina.

    ReplyDelete
  2. Jako lepo mi izgleda ova kremica :)

    ReplyDelete
  3. Ova kremica je sigurno jako fina, kombinacija crne čokolade i svježine mente me uvijek osvoji. Jako lijepo izgleda !

    ReplyDelete